Menu Close

Ugdymo karjerai renginys „Didžiausia nuotolinių pamokų diena MOKONOMIKA“

Šiemet  surengti karjeros dieną Liepijų mokyklos Platelių skyriuje nuspręsta kitaip: vasario 4 d. 1 – 10 klasių moksleiviai jau nuo pat ryto skubėjo į klasės valandėles, skirtas ugdymo karjerai.1 – 4 klasių moksleiviai darė plakatus „Tėvelių profesijos“, 8 – 10 klausėsi karjeros koordinatorės paskaitos „Žingsnis po žingsnio planuok savo karjerą“, o 5 – 7 klasių vadovės irgi neatsiliko kūrybiškumu, vesdamos savo auklėtinius  gyvenimo kelio pasirinkimo link. Po klasės valandėlių mokinių laukė net 24 pamokos, suskirstytos į 3 grupes: 1–4 klasių atradėjus, 5–8 klasių kūrėjus ir 9–12 klasių ekspertus. Pamokose kalbėta apie tvarumą, inovacijas, pilietiškumą bei kitus įdomius dalykus. Finansinis raštingumas – vienas jų, todėl virtualioje scenoje buvo galima susitikti su banko „Swedbank“ vyriausiuoju ekonomistu Nerijumi Mačiuliu, finansinį intelektą nagrinėjančia Justina Bagdanavičiūte ir investavimo ekspertu Mariumi Ignotu. Patiems jauniausiems žiūrovams buvo paruoštos net dvi teatralizuotos pamokos, mokančios planuoti biudžetą ir gimtadienio šventę.

9–12 klasių mokiniai turėjo progą pasimokyti iš klaidų ir didinti motyvaciją su „Fail Nights“ organizatore Simona Laiconaite. „Nepatogaus kino klasės“ vadovė Indrė Maršantaitė  kvietė nusiimti stereotipų akinius, o „Rockit“ centro vadovė Lina Žemaitytė-Kirkman pasakojo apie technologijų įdarbinimą mokantis.

Kūrėjai, arba 5–8 klasių moksleiviai susitiko su istorike ir „TikTok“ žvaigždė Kristina Petrauske, kuri griovė mitus apie senovės Lietuvą. Žurnalistė Jurga Bakaitė įtraukė į melagienų ir konspiracijos teorijų pasaulį. Dar šiek tiek kosmoso su „NanoAvionics“, taip pat tvarumo ir kibernetinio saugumo pamokų.

Jauniausiems atradėjams (1–4 klasių mokiniams) čempionė Jurgita Januškaitė-Žilinskienė paruošė karatė treniruotę, Milda Paukštė tvarias dirbtuves iš džinso, o skautai Vydūnas Trapinskas ir Seržas Staponkus – įkvepiančias istorijas, žaidimus ir skauto kuprinės paslaptis.

Renginį vedė „Swedbank“ Finansų instituto vadovė ir „Mokonomikos“ iniciatorė Jūratė Cvilikienė kartu su dainų kūrėju ir atlikėju, aktoriumi Dominyku Vaitiekūnu.

Labai džiaugiamės galėdami būti Lietuvos didžiausios nuotolinės pamokos dalyviais ir technologijų pagalba kurti bendrystę be ribų.

                        Karjeros koordinatorė Vilija Ramonienė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


− penki = 1

Skip to content