Menu Close

Mokykloje lankėsi Nordplus projekto „Saving the Planet in a tasty way“ partneriai

     Paskutinė rugsėjo savaitė Plungės rajono Liepijų mokykloje buvo pilna įspūdžių ir įvairiausių veiklų. Rugsėjo 25-29 dienomis mūsų mokykloje lankėsi Nordplus projekto „Saving the Planet in a tasty way“ partneriai iš Latvijos ir Danijos: Mara Buša ir Lauma Baltgalve su savo mokiniais bei Bjorn Larsen su mokiniais.
     Pirmadienį pasitikę svečius leidome jiems pailsėti po kelionės ir pasiruošti veikloms, kurias vykdėme kitas tris dienas. Antradienis prasidėjo nuo susipažinimo ir Liepijų mokyklos direktorės Erikos Laurinaitienės pasveikinimo. Vėliau sekė pažintis su mokykla ir Universaliu daugiafunkciniu centru, turą pravedė 8 klasės mokinės Aistė ir Agnė. Platelių miestelio pasididžiavimą – Platelių ežerą aprodė ir apie jį papasakojo 8 klasės mokinys Antanas.
     10 klasės mokiniai Viktorija ir Tadas pristatė projektinį darbą „Food preservation ways“, kurį 9 – toje klasėje vykdė su biologijos mokytoja Maryte Margiene ir anglų kalbos mokytoja Lolita Petraitiene Petrauskiene. Po pietų laukė kelionė į Platelių dvaro sodybą, kur visi mokėmės kepti lietuvišką juodą duoną ir liejome žvakes. Visiems labai patiko duona, po edukacijos kiekvienas iš dalyvių išsinešė po savo paties keptą kepaliuką duonos ir žvakę.
     Trečiadienį, Rugsėjo 27 d., tarptautinio dalyviai svečiavosi Liepijų mokyklos Šateikių skyriuje. Aštuntokai su soc. pedagoge S. Etkevičiūte ir mokytoja D. Jonutyte svečiams surengė ekskursiją po Šateikių parką, aplankėme Šateikių šv. evangelisto Morkaus bažnyčią. Po ekskursijos dailės mokytoja L. Švedė visus pakvietė į kūrybines dirbtuves „Ar galima iš maisto produktų pasigaminti dažus?“. Bendradarbiaudami grupėse atlikome praktines užduotis: gaminome dažus naudodami maisto produktus, skaičiavome, kiek spalvų ir atspalvių gavome, su pasigamintomis spalvomis tapėme meno kūrinius. Visi dalyviai už kūrybiškumą, aktyvų dalyvavimą buvo apdovanoti saldžiais ir sveikais prizais. Po skanių pietų su mokyklos direktore E. Laurinaitienė ir mokytoja D. Jonutyte vykome į Žemaitės memorialinį muziejų, dalyvavome edukacijose: „Žemaičių kulinarinis paveldas“, „Rašymas žąsies plunksna“, žaidėme žaidimus. Diena buvo kupina įvairių netikėtumų, emocijų, žinių ir patirčių.
     Ketvirtadienį mūsų laukė kelionė ir pažintis su Plungės miestu. Aplankėme Plungės dvaro laikrodinę – oranžeriją, Žemaičių dailės muziejų, kuris yra įsikūręs Mykolo Oginskio rūmuose. Mokiniai turėjo galimybę išmokti žaisti kriketą ir badmintoną, laisvalaikio pramogas, kuriomis Oginskiai užsiimdavo laisvalaikiu. Po to laukė dar viena įspūdinga edukacija – pažintis su sakalais ir sakalininkyste Lietuvoje. Kas nepabūgo, turėjo galimybę savo rankomis palaikyti sakalą. Dienos pramogos baigėsi kelione Plungės viešuoju transportu į Platelius.
Kaip bebūtų gaila, penktadienį turėjome atsisveikinti su projekto partneriais iki kito susitikimo, kuris įvyks 2024 metų balandžio mėnesį.
     Be šaunios Nordplius projekto įgyvendinimo komandos nebūtų buvę taip smagu ir įdomu. Dėkojame šauniausiai komandai – Erikai Laurinaitienei, Viktorijai Petrutienei, Vitalijai Lukavičienei, Liudvikai Švedei, Simonai Etkevičiūtei, Dianai Jonutytei ir visiems Liepijų mokyklos aštuntokams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


vienas + 6 =

Skip to content