Menu Close

Projektinė diena „Amatų mugė“

Balandžio 18 d. Šateikių skyriuje šurmuliavo tradicinė projektinė veikla „Amatų mugė“. Mokiniai turėjo unikalią galimybę dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, kuriuos vedė garsūs Žemaitijos krašto tautodailininkai V. Jaugėla („Kaukių drožyba“) ir A. Vaškys („Senieji įrankiai. Medžio apdirbimas“), kultūrologė A. Kuprelyte („Kryždirbystė“), bitininkas D. Abrutis („Bitelių šposai“), mokytojos V. Genutienė („Vilnos vėlimas“), L. Švedė („Puodininkystė“).
Po edukacinių užsiėmimų dorinio ugdymo mokytoja N. Kvedarienė ir pradinių klasių mokytoja A. Dvarionienė pakvietė visus į mugę, kurioje savo dirbinius pristatė ir pardavinėjo mokiniai, tėveliai ir svečiai. Šventinę nuotaiką kūrė folkloro ansamblis „Blėndžiavoka“, PUG „Smalsiukai” ir ikimokyklinio ugdymo „Pumpurėliai” grupės vaikai (vadovė mokytoja S. Šimkevičienė). Prekystaliai linko nuo gausybės unikalių dirbinių, pyragų, suvenyrų ir papuošalų. Mokiniai ne tik turėjo progą parodyti savo gebėjimus, išmonę, bet ir įgyti verslo žinių parduodami savo gaminius.
Amatų mugės metu visi mokyklos bendruomenės nariai ir svečiai turėjo galimybę prisidėti prie kilnaus tikslo – paremti sunkią ligą įveikusį, vis dar stiprėjantį mūsų mokyklos PUG ugdytinį Jokūbą Kubilių. Mugės metu Jokūbui buvo surinkta 360 eurų.
Renginio organizatorės – mokytojos L. Švedė, N. Kvedarienė ir A. Dvarionienė nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie prisidėjo prie projektinės dienos „Amatų mugė“: edukacinių užsiėmimų vedėjams už įsimintinas ir naudingas veiklas, mokiniams, tėveliams ir mokyklos bendruomenės nariams už aktyvų dalyvavimą ir kūrybiškumą, visiems, kurie aukojo ir prisidėjo prie paramos Jokūbui.
Jūsų dėka ši projektinė diena tapo ne tik įsimintina švente, bet ir prasmingu gerumo projektu, kuris suvienijo bendruomenę ir suteikė paramą tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


aštuoni − 7 =

Skip to content